Inga engångsgrillar hos Ica i Mörby centrum men däremot hos Hemköp. Foto: Läsarbild Most photos

Olika bud från Hemköp och Ica i Mörby

Hemköp fortsätter att sälja engångsgrillar. Konkurrenterna Ica och Coop gör det inte. Men eldningsförbudet har inte påverkat Danderydsborna något nämnvärt. – Jag har inte hört någonting från kunderna om att vi har säljstopp, säger Per Vallenhag, Ica handlare i Mörby centrum.

  • Publicerad 05:45, 21 jun 2018

Det varma vädret och den torra marken har lett till eldningsförbud. Då valde Ica och Coop att sluta sälja engångsgrillar. Men Hemköp fortsatte sälja däremot.

– Vi har inte märkt någon skillnad i butiken. Jag tror att det säljs ungefär lika mycket engångsgrillar som tidigare år, säger Måns Schesny, tillförordnad butikschef Hemköp i Mörby centrum.

Varför säljer ni fortfarande engångsgrillar?

– Det vet jag inte, utan det är ett centralt beslut och vi har inte fått något säljstopp än så länge, säger Måns Schesny.

En som däremot har säljstopp är Ica-handlaren Per Vallenhag, granne med Hemköpsbutiken i Mörby centrum.

– Det bestämdes centralt om stopp och då tog vi bort dem. Vi följer rekommendationerna från olika myndigheter och ändras eldningsförbudet så kommer vi att börja sälja engångsgrillar igen, säger Per Vallenhag.

Varken Hemköp eller Ica har inte fått någon reaktion bland kunderna på att Hemköp säljer men inte Ica.

– Jag har inte hört någonting från kunderna faktiskt, de har inte nämnt Hemköp säljer. Jag tror att kunderna har ganska bra koll på samhällsdebatten så de har förståelse för att vi inte säljer engångsgrillar, säger Per Vallenhag.