Stängd. Det är oklart hur länge Vilundaparkens anläggning i Väsby, inklusive Väsby Hockeys hemmaarena Renew Arena, håller stängt. Foto: Stefan Källstigen

Oklart när Vilundaparken kan öppna igen

En väldigt konstig och olycklig situation. Det säger Tom Tärnström, sportchef i Väsby Hockey, inför kvällens hemmamatch mot Kristianstad – som får spelas borta i Södertälje.

  • Publicerad 16:55, 5 mar 2021

Tom Tärnström, Väsby Hockeys sportchef. Foto: Jonny Andersson

I kväll, fredag, skulle Väsby Hockey spelat hemma mot Kristianstad i en av de viktiga sista matcherna för säsongen i Hockeyallsvenskan. Men Renew Arena och Vilundaparken är fortsatt stängd efter skadegörelse, hot och misshandel av personal.

– Det är en väldigt konstig och olycklig situation. Det är nästan svårt att sätta ord på, jag har aldrig varit med om något liknande på den här nivån, säger Tom Tärnström, sportchef i Väsby Hockey.

I dag har laget tränat i Märsta och matchen i kväll spelas i Scaniarinken i Södertälje. Men Tom Tärnström kastar inte på något sätt in handduken.

– Jag sa till vår lagledare att det är ur de här riktigt sketna situationerna som Väsby tidigare rest sig sportsligt och gjort bra resultat. Vi är vana att slå ur underläge och nu är det bara att gilla läget.

20 raka bortamatcher

Han påminner om renoveringen av ishallen för tre år sedan som drog ut så mycket på tiden att det blev 20 raka bortamatcher.

– Då kom vi inte på is förrän i november, så man måste ändå säga att vår organisation är van att pussla, säger han och skrattar lite matt.

I onsdags fick laget med några timmars varsel besked om att hemmamatchen måste flyttas till bortalaget Södertäljes arena Scaniarinken. Väsby Hockey fick ändå med sig tre poäng, trots förlust med 4-3 på straffar.

– Det var en imponerande prestation. Men klubben och laget har en förmåga att komma samman när det händer saker, säger Tom Tärnström.

Nu återstår sex viktiga matcher, mot bland andra Tingsryd och Almtuna, som är avgörande för om klubben finns kvar i Hockeyallsvenskan efter premiärsäsongen. Och Tom Tärnström hyser inga tvivel om det.

– Jag är helt övertygad om att vi håller oss kvar, så länge vi kör vår grej. Antingen går vi om Modo eller vinner nedflyttningskvalet.

Oklart när anläggningen öppnas

Hela Vilundaparken är stängd över helgen. Och ingen vet i nuläget hur länge den förblir stängd.

– Tidigast måndag eftermiddag kan vi ha en prognos för när vi börjar öppna upp, säger kommunens säkerhetschef Mats Johansson.

Enligt honom har inga nya händelser inträffat.

– Vi biträder polisen i utredningen och tar hand om vår personal.

Brottsrubriceringarna är främst skadegörelse och misshandel.

– Vi har en pågående dialog och ett nära samarbete med kommunen om trygghetsfrågorna kopplat till dessa händelser och arbetar med en extra resurs i området under kvällen, säger Johan Lundgren, tf kommunpolis i Upplands Väsby.