Solna och Sumpan ska få modernare el. Foto: Mostphotos

Ökad risk för strömavbrott i veckan

Varning för strömavbrott! Fram till den 3 november råder förhöjd risk att få elavbrott för Solna- och Sumpanborna. Orsaken är att Vattenfall bygger om sin elnätsstation i Järva.

  • Publicerad 08:00, 25 okt 2018

Vattenfalls elnätsstation i Järva, som försörjer 25 000 boende i Solna och Sundbyberg med el, sjunger på sista versen. Därför har man nu påbörjat en ny station.

– Stationen i Järva är 40 år gammal, därför har vi inlett ett stort arbete med att förnya och modernisera hela stationen. Vi bygger nytt ställverk och en ny gestaltning som byggs in i en stor byggnad, säger Mikael Björnér, pressansvarig på Vattenfall.

Något förhöjd risk

En konsekvens av Vattenfalls arbeten är en förhöjd risk för strömavbrott mellan 23 oktober till 3 november.

7 000 strömlösa i Sundbyberg och Solna

– Jag vill inte dramatisera det, men det är en något förhöjd risk för strömavbrott de här veckorna. Vi jobbar givetvis för att det inte ska bli avbrott, men det upplevs ju dramatiskt om hela Arenastaden är nedsläckt och därför vill vi gå ut nu och berätta, om det nu skulle bli avbrott, säger Mikael Björnér.

För några veckor sedan var delar av Solna och Sundbyberg strömlöst i uppåt åtta timmar. Men eventuella avbrott de kommande veckorna kommer att vara kortvariga, försäkrar Björnér.

Klart 2020

2020 ska den nya anläggningen vara klar, då ska också driftsäkerheten vara avsevärt bättre, uppger Vattenfall.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Sundbyberg bäst på att bygga hyresrätter

Nyheter Men bara en tredjedel av det som byggs går att hyra Sundbyberg är den kommun där det byggs flest hyresrätter per invånare i hela Sverige.tisdag 26/1 11:14