Det här är mannen som Täbypolisen vill komma i kontakt med. Bilden togs av ett av offren i Vallentuna i april. Foto: Privat

Offrets egna bilder ska hjälpa polisen att hitta sexbrottslingen

15 konstaterade fall av sexuellt ofredande och ett förmodat mörkertal i Täby och Vallentuna. Nu ska ett av offrens bilder hjälpa polisen att få fast den misstänkte.

  • Publicerad 19:55, 29 maj 2017

Efter två fall av sexuellt ofredande i Täby i förrförra veckan misstänker polisen en och samma gärningsman. Nu går polisen ut med att de kopplar ihop mannen med flera fall som inträffat i Täby och Vallentuna, från 2015 och framåt.

– Vi har ett 15-tal ärenden totalt, och vi misstänker att det finns ett mörkertal, säger Mats Eriksson, informatör på polisen.

Enligt polisen rör sig alla fall om sexuellt ofredande och de utsatta är flickor i 12- till 15-årsåldern. Tillvägagångssätten ska likna varandra.

– Mannen är närgången och tilltalar dem på ett opassande sätt. Ibland har han berört dem, han har kladdat och tafsat på några av dem, på bröst och rumpa, säger Mats Eriksson.

"Kommer inte längre"

Exakt var i Täby och Vallentuna de olika närmandena har skett ger polisen inte ut information om. Men det har skett dagtid, utomhus.

– Vi har genomfört utredningsåtgärder men vi kommer inte längre nu. Det är därför vi vill ha hjälp av allmänheten, säger Mats Eriksson.

Bilderna på den misstänkta mannen har tagits av ett av offren i Vallentuna och har tidigare cirkulerat på sociala medier. Om det fallet kan du läsa mer om här:

LÄS MER: Skola larmar: Flicka ska ha antastats tre gånger på lunchrast

Polisens gärningsmannaprofil lyder:

– Det rör sig om en man, 25 till 40 år gammal. Han är 170 till 180 centimeter lång, pratar svenska utan brytning, säger Mats Eriksson.

– Sannolikt bor han i Täby eller Vallentuna, det är där vi sett anmälningarna.

Ingen av de utsatta flickorna ska vara fysiskt skadade.

Vet du något går det att maila registrator.stockholm@polisen.se (ange LPO TÄBY i ämnesraden) eller ringa 114 14.