Hornstullspriset är en utmärkelse som uppmärksammar lokala personer eller föreningar som på något sätt har verkat för att göra Hornstull till en bättre plats.

Årets pris, det åttonde i raden, går till föreningen Odla ihop. Med bas i Tanto bedriver de stadsodling, håller workshops och lär sig själva och andra om hållbara odlingstekniker.

”Föreningen välkomnar alla som vill lära sig mer om odling specifikt, men bjuder dessutom in dem som längtar efter ett sammanhang generellt”, lyder juryn motivering.

– Det känns underbart, och så himla välbehövt, säger Jenny Salmson från Odla ihop.

https://www.mitti.se/nyheter/succe-for-tantos-allmanna-odling/reprgk!8y1A1Q4Ktw2GenbyP23y9Q/

Nya odlingar på gång

Förutom äran kommer utmärkelsen med en prispeng på 20 000 kronor. De ska bland annat investeras i nya växter, buskar och träd, samt gå till att laga lite utrustning.

– Men framför allt kommer det att gå till att anlägga odlingar för självplock av snittblommor. Och så ska vi plantera nya skogsträdgårdar, då är alla välkomna att vara med, säger Jenny Salmson.

Det är Hornstull Centrum som delar ut priset.

– Kvinnorna bakom initiativet utgör ett lysande exempel på hur privata idérika aktörer kan samverka med staden och förändra en plats till det bättre, säger marknadsansvarige Sara Falkevik, i ett pressmeddelande.