Och vinnarna är…

På tisdagskvällen delades utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelser ut i stadshuset.

  • Publicerad 12:02, 11 maj 2016

Som Mitt i skrivit om tidigare så har stadens utbildningsnämnd för första gången instiftat en årlig kvalitetsutmärkelse. Under tisdagskvällen delades utmärkelserna ut i fem olika kategorier.

Ulrika Lagerlund, mellanstadielärare på Torsviks skola, var en av de lyckliga mottagarna. Hon fick ta emot utmärkelsen för årets pedagog i grundskolan.

– Det här är helt galet. Jag visste inte ens att jag var nominerad. Det var min gamla chef som hade bett mig att komma dit i hans ställe men istället blev jag uppkallad på scenen. Och det var en fantastisk motivering som jag blev väldigt rörd över, säger hon.

Motiveringen löd bland annat att Ulrika genom ”entusiasm, kreativitet och sitt engagemang” har ”lyft elevernas kunskapsresultat”.

Årets nytänkare blev Johannes Jönsson, som arbetar som förstelärare i svenska på Käppala skola. Han har enligt motiveringen bland annat ”bidragit till att skapa nya innovativa lärmiljöer och redovisningsformer.”

– Det känns roligt att jag premieras för att jag tänker framåt. Jag vill framåt och försöker utveckla undervisningen framåt genom att bland annat använda digitala hjälpmedel, säger han.

Läs mer i nästa veckas Mitt i om de lyckliga vinnarnas reaktioner.

Fakta

Här är årets mottagare av kvalitetsutmärkelserna:

Årets pedagog/arbetslag inom förskolan:

Avdelningen Baloo, Nallebjörnens förskola.

”Ann-Charlotte Blomgren, Michelle Viitanen Hellström, Margareta Lindblom och Marika Lönngren har genom sitt positiva förhållningssätt allt är möjligt bidragit till att utveckla barnens nyfikenhet och lust att lära samt skapat en trygg och rolig miljö. Det inkluderande förhållningssättet märks särskilt väl i arbetet med barn i behov av särskilt stöd. Ett bra och fint samarbete med föräldrar. Ett arbetslag som alltid ger det lilla extra.”

Årets pedagog/arbetslag inom grundskolan/grundsärskolan (delades på två):

Ulrika Lagerlund, mellanstadielärare på Torsviks skola.

”Ulrika har genom sin entusiasm, kreativitet och sitt engagemang samt positiva och professionella förhållnings- och arbetssätt lyft elevernas kunskapsresultat samt skapat motiverade, glada och trygga elever och föräldrar. Hon är fenomenal!”

Grundsärskolan, träningsskolan årkurs 1, arbetslag.

”Elisabeth Winqvist, Annika Jörgensen och Nina Westerholm har genom att kombinera kreativitet, stort kunnande och omtanke om varje elev lyft elevernas kunskapsresultat och skapat en stor nyfikenhet och lust att lära i en inspirerande och trygg miljö. Aldrig sett dess like.”

Årets pedagog/arbetslag inom gymnasium/vuxenutbildningen/ gymnasiesärskolan:

Johanna Rasmussen, lärare på Hersby gymnasium.

”Johanna har genom att förena engagemang med ansvarstagande, kompetens med arbetsglädje och extraordinära drivkrafter lyft elevernas kunskapsresultat och bidragit till frimodiga elever. Deltagande i olika projekt visar på en stark vilja och drivkraft till utveckling. Idéer får avtryck i verkligheten.”

Årets chef:

Tom Callahan, rektor Futuraskolan årskurs 6-9.

”Tom har genom sitt positiva, energifulla sätt och tydliga ledarskap skapat en trygg skola med lugna lärmiljöer som skapar goda förutsättningar för elevernas lärande. Tom är unik i sitt sätt att vara närvarande på skolan.”

Årets nytänkare:

Johannes Jönsson, förstelärare i svenska, Käppala skola.

”Johannes har genom en ständig drivkraft att tänka nytt, kreativt och systematiskt bidragit till att skapa nya innovativa lärmiljöer och redovisningsformer. Det skapar en dynamisk och varierad undervisning som gynnar elevernas kunskaps- och språkutveckling. Undervisning för framtiden!”

Källa: Lidingö stad
Visa merVisa mindre