Ombyggnad. Ingen var i huset när branden startade eftersom radhuslängan byggdes om. Foto: Johannes Liljeson

Obebodd radhuslänga i Segeltorp totalförstördes i brand

I Segeltorp brann det i en radhuslänga i tisdags kväll. Ingen person har kommit till skada men fyra hus har totalförstörts. Enligt grannar är det inte första gången huset brunnit.

  • Publicerad 19:01, 11 nov 2015

Foto: Sheila Heibert

I tisdags kväll ringde flera personer om att det brann i en radhuslänga i Segeltorp. Enligt Frida Rydberg, operativ chef för Södertörns brandförsvar, brann det kraftigt och släckningsarbetet höll på i nästan elva timmar.

– När första styrkan anlände så brann det redan kraftigt. I byggnaden som det brann i gick det inte att släcka, utan istället fick de se till så att den inte elden spred sig.

Förundersökning är inledd

Enligt Ulla-Britt Öhman, stationsbefäl Flemingsberg, är fyra hus totalt förstörda och en förundersökning om mordbrand har inletts. Hon tillägger också att ingen skadats i branden.

– Ingen har varit i husen eftersom de var under ombyggnation. Tekniker är nu på plats för att utreda exakt vad som har hänt.

Sheila Heibert bor i Segeltorp och fick höra att det brann av sin dotters kompis. Hon gick då ut för att se var det brann. Hon är chockad över att det är samma hus som brann igen.

– Förra året brann det också i det huset, så det är sorgligt och läskigt att det händer igen.