Resten av huset på Tullingebergsvägen klarade sig utan att bli eldhärjat. Foto: Carlos Montecinos

Obduktionen ska ge spår efter dödsbranden

Polisen misstänker mord efter branden i Tullinge då två personer dog. De hoppas att obduktionen ska ge värdefulla svar.

  • Publicerad 12:09, 19 apr 2017

Polisen hade ännu inte på fredagsförmiddagen gripit någon, men misstänker fortfarande både mord och mordbrand efter branden på Tullingebergsvägen på skärtorsdagens eftermiddag då två personer hittades döda i en lägenhet. Det ska ha varit rörigt i lägenheten och räddningstjänsten hittade först en person som låg dold. När polisen sedan började göra en teknisk undersökning i lägenheten hittade de ytterligare en person. Under onsdagseftermiddagen skulle kropparna obduceras. Enligt polisen handlar det om två män.

– Vi tror att det ligger brott bakom deras död av omständigheter i lägenheten att döma. Man vad för omständigheter det handlar om vill vi inte gå in på nu, säger polisens utredare Carola Pettersson.

Vad gör ni nu för att utreda detta?

– Det är teknisk undersökning, dörrknackning, kartläggning av personerna, obduktion och kontroll av övervakningskameror, tidslinje och förhör med anhöriga.

Polisen hade på fredagen hållit ett 50-tal förhör med olika personer. De är ännu inte hundra procent säkra på de avlidnas identitet, men tror sig veta vilka personerna som omkommit är.

– Vi är ganska säkra på vilka det är, men det måste vara vattentätt vilka personerna är.

Inga andra personer skadades vid branden i lägenhetshuset. Inte heller eldhärjades några andra lägenheter än den aktuella.