OAVGJORT. Mötet mellan KB och FC Stockholm slutade 1-1. Foto: Christer Ronnerberg/FC Stockholms facebook

Oavgjort i historiskt Kungsholmsderby i herrfotbollen

I lördags skedde det historiska mötet mellan Karlbergs BK och FC Stockholm i herrarnas division 2.

  • Publicerad 15:48, 28 sep 2020

Det var ett historiskt första möte i tävlingssammanhang när tabelltvåan Karlbergs BK och tabellfemman FC Stockholm drabbade samman på Stadshagens IP. Och det var FC Stockholm som tog ledningen en bit in i andra halvlek, men KB kvitterade bara några minuter senare och 1-1 blev också slutresultatet. Resultatet innebär att KB är kvar på andraplats, kvalplats till division två, med 22 poäng, tre efter ledande Hudiksvall och lika många som trean Enköping. FC Stockholm klättrade till fjärdeplats, med 18 poäng. Tre matcher återstår av serien.

För FC Stockholm gäller det att ställa om snabbt för på onsdag, klockan 18.30 på Kristinebergs IP, ställs laget mot Superettanledare Degerfors i Svenska cupen. Vinnaren tar plats i gruppspelet.

Men det var inte det enda derbyt i helgen. I damernas division 3 stod KB för en storseger med 7-1 mot Essinge IK vilket gör att laget fortsatt toppar tabellen och kan säkra serieseger och plats i division 2 nästa säsong. Essinge IK ligger femma i tabellen.

I division 2 klarade även Kungsholmslaget Lindhagens FF kontraktet tack vare en stark avslutning i de två sista omgångarna via segrar mot seriesegrarna Segeltorp och tabelljumbon Bälinge.

STORT INTRESSE. På grund av rådande restriktioner kunde max 50 personer, på en föranmäld lista, släppas in på Stadshagens IP, men runt om planen utanför stängslet stod fler nyfikna. Foto: Mattias Johansson

RUTINERADE. Bland annat det här gänget av gamla KB:are fick se derbyt på parkettplats. Foto: Mattias Johansson