Så här kan ett utegym se ut. Utegymmet i Sjöberg har precis öppnat och är det sjätte i Sollentuna. Foto: Mitt i

Nytt utegym har öppnat i Sjöberg

Nu har ett nytt utegym, det sjätte i Sollentuna, öppnat på Morkullevägen i Sjöberg.

  • Publicerad 10:39, 15 jan 2020

– Dialogen med villaägarföreningen i området har varit god. Utegymmet ligger strategiskt bra mitt i bostadsområdet. Vi hoppas att även skolorna i Sjöberg kommer att uppskatta utegymmet, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till kommunens hemsida.

Efter en dialog med invånare i Sjöberg stod det klart för kultur- och fritidsnämnden att många av invånarna där önskade fler spontanytor i området.

Beslut i april – klart nu

I april 2019 tog nämnden beslut om att anlägga ett utegym på Morkullevägen – och nu står det alltså färdigt att träna i.

Så ska du göra – och inte göra – på utegymmet

Sollentunas fem andra utegym finns vid Rösjöspåret, Edsvik, Strandvägen, Vibyspåret och i Malmparken.

Utegymmet vid Vallen har fått sig ett lyft

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

"En prioriterad fråga"

Nyheter Thunes (M) lovar att Alliansen är fortsatt positiva Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens...lördag 23/1 9:20

Socialnämnden stöttar organisationer som stöttar

Nyheter Elva organisationer får totalt 1,8 miljoner kronor Socialnämnden i Sollentuna har beslutat stödja flera organisationer i det civila samhället som bidrar till viktig verksamhet inom socialnämndens område. Sammanlagt har 1,8 miljoner kronor fördelats...fredag 22/1 14:15