Zaya Rydlund har öppnat Saya sushi på Hötorget och driver sedan 2012 även ett sushihak på Linnégatan.

Nytt sushihak vid Hötorget

Första gången hon åt sushi tyckte hon inte om det. I dag driver Zaya Rydlund två sushiställen, ett på Östermalm och numera även ett vid Hötorget.

  • Publicerad 20:00, 12 feb 2020

Den första gången Zaya Rydlund testade sushi var i samband med att hon kom till Sverige från Mongoliet 2006.

– Jag minns att jag provade en bentolåda med några sushibitar i. Jag tyckte inte om det, rå fisk kändes inte alls som min grej, jag kunde inte äta det, säger Zaya Rydlund som med tiden lärde sig att uppskatta sushi.

– Det tog ett tag tills jag fattade att det är mat som är bra för hälsan och jag lärde mig att tycka om det. Man måste våga prova rätter flera gånger.

Tillbaka på Hötorget

2011 startade hon Saya sushi vid Hötorget men 2012 flyttade stället till Linnégatan och där har det legat sedan dess. För knappt två månader sedan öppnade hon även på Olofsgatan 6 vid Hötorget.

– Det känns jättekul att vara tillbaka där vi startade 2011. Jag ville utveckla företaget, säger Zaya Rydlund.

Fokus på lax och tonfisk

På menyn finns klassisk sushi men också andra alternativ. Till exempel tamago-rullar med ägg i stället för ris och maki utan ris.

– När det kommer till fisk fokuserar vi på lax, tonfisk och räkor som är populärast. Vi provade att ha olika vitfiskar men kunderna ville byta ut dem och vi lyssnar på våra gäster, säger Zaya Rydlund.