MBT-åkare testar nya Ullnabanan. Foto: Läsarbild Pirvat

Nytt spår för mountainbike i Ullnabacken färdigt

Glädjande besked för mountainbikecyklister. Ett nytt spår är lagt vid Ullnabacken i Täby. Både cyklister och Täby kommun ser positivt på vad detta kan leda till.

  • Publicerad 12:48, 7 sep 2018

Ett nytt spår för mountainbike ligger nu klart vid Ullnabacken. Det nya spåret 1,7 kilometer långt och innehåller både lättare och svårare partier.

Mountainbikeklubben MTB Täby har varit drivande i beslutet att kunna anlägga en bana vid Ullna. Med gehör från Täby Kommun har de fått till en bana i Täby även om den är temporär.

– Några av våra ungdomar har redan varit och testat och jag såg ytterligare ett tiotal personer som redan hittat spåret på söndags eftermiddagen. Kul att det finns ett sådant intresse utan någon som helst marknadsföring, säger Ola Warrén på MTB Täby.

Banan är öppen för allmänheten och alla kan cykla där. Det finns skyltar för lättare respektive svårare spår vid till exempel hopp.

– Den här banan är en enorm möjlighet för våra cykelentusiaster. Att vi nu kan köra på hemmaplan är såklart mycket efterlängtat, säger Ola Warrén.

Täby kommun nöjda

Kommunalråd Hans Ahlgren (L) är överraskad över hur snabbt MTB Täby fick i ordning banan och öser beröm över klubben. Även fastighetschefen My Rönnols får ta del av de positiva orden.

– Vi gläds åt att vi har fått en lösning för den här banan. Det finns verkligen ett behov. Vad jag förstår har det varit stor efterfrågan bland unga inte minst. Alla inblandade har varit fantastiska, säger han.

I Täby kommun finns en målbild av att göra Ullna till en året runt-anläggning men för det behövs beslut från länsstyrelsen. Nu har man från Täby kommun kommit överens med den nuvarande tippaktören att få lägga det nya mountainbikespåret.

– Det här kan ses som ett första steg till att vi ska få till något riktigt bra. Hoppas att vi får positiva besked från länsstyrelsen inom kort. Sedan får vi jobba för mer permanenta lösningar men detta är en bra början, säger Hans Ahlgren.