Larsberg idag. Foto: Anna Wilson

Nytt punkthus till Lidingös unga

Hyresrätter för unga är på gång i Larsberg. Det ska bli både smålägenheter och några för kollektivboende i ett punkthus.

  • Publicerad 16:23, 19 dec 2017

Det var på kommunfullmäktige 18 december som beslut om detaljplanen för att bygga hyresrätter specifikt för Lidingös unga mellan 18 och 25 år i Larsberg.

Huset som planeras är ett punkthus, elva våningar högt och ett souterrängplan, cirka 65 lägenheter blir det i huset. Det blir mest små enrummare i huset men man kommer också att bygga några kollektivlägenheter.

I bottenvåningen ska det finnas en öppen våning lokaler för till exempel handel och andra mötesplatser.

Huset ska ligga i Larsberg, efter Ica Kvantum, där Larsbergsbebyggelsen nu tar slut. Planen är att det ska var liv och rörelse i och kring huset. I bottenvåningen ska det finnas en öppen våning lokaler för till exempel handel och andra mötesplatser.

Enligt de en tjänsteskrivelse på kommunen är byggherren, John Mattsons avsikt att upplåta lägenheterna som hyresrätt till ungdomar mellan 18 och 25 år som är folkbokförda på Lidingö.

– Det här innebär att ungdomar kan få bostäder på Lidingö och få en första fot in på bostadsmarknaden. Det här har gått väldigt snabbt, start-PM var 25 jan i år och vi kommer till beslut idag, så jag säger bifall och tjiho, sade Partik Buddgård (C), efter beslutet.