Nybyggare. Nico Mäkinen, vd för Smash Center Padel som har flera nya anläggningar på gång. Foto: Privat

Nytt padel-center öppnar i Frihamnen

I mitten av maj öppnar ännu en anläggning med padel-banor i Norra Djurgårdsstaden. Smash Center Padel kommer att ha sex utomhusbanor och en liten shop i Frihamnen.

  • Publicerad 08:50, 14 apr 2021

De senaste åren har intresset för racketsporten padel fullkomligen exploderat. För en månad sedan rapporterade Mitt i Östermalm om en ny satsning i Ängsbotten där staden beviljat bygglov för 10 utomhusbanor på en tomt där det i framtiden ska byggas bostäder.

Nu står det klart att Norra Djurgården kommer att få ytterligare ett tillskott på den fronten. I mitten av maj öppnar Smash Center Padel i Frihamnen, med sex utomhusbanor och en liten shop.

– Jag fattade tycke för padel så sent som i oktober, och jag slogs av att det knappt fanns några tider om man ville spela i Stockholm, säger Nico Mäkinen, vd för Smash Center Padel.

I väntan på bostäder

Precis som i Ängsbotten kommer det förr eller senare att byggas bostäder på marken där padelbanorna snart ska börja byggas upp. Hur länge det dröjer är oklart.

Om det blir läge för invigning i maj återstår att se. Men oavsett är padel en bra aktivitet från smittskyddssynpunkt, menar Nico Mäkinen.

– Du har stor distans till den du spelar med, och det är dessutom utomhus.

Smash Center Padel har sedan tidigare en anläggning i Haparanda, och förutom Frihamnen har företaget etableringar på gång i Rotebro, Gävle och Arvika som väntas öppna i maj eller juni. Under hösten och vintern planerar de dessutom för fler inomhusanläggningar i Stockholmsområdet.

– Vi känner att efterfrågan är stor och jag tror det kommer bli ännu mer populärt. Vi kommer köra träningar och har även tagit fram sommarläger för barn och andra kurser för alla åldrar och nivåer. Sedan får man ju se vad restriktionerna landar i och vi kommer så klart att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Nico Mäkinen.

Några andra padelbanor

PDL Center Frihamnen

Globen Padel

M3 Gym&Padel Lidingö

Padel Lidingö

Visa merVisa mindre