Under torsdagen kom ännu ett larm om ofredande i Hagaparken. Foto: Mostphotos

Nytt övergrepp i Hagaparken – ny gärningsman

Under veckan har polisen fått in flera larm om ofredande i Hagaparken. I onsdags greps en misstänkt gärningsman och polisen trodde att övergreppsvågen var över. Men under torsdagen hände det igen.

  • Publicerad 11:46, 27 jul 2018

Mellan tisdagen och onsdagen fick polisen in tre olika larm om kvinnor som hade blivit ofredade i Hagaparken. En av kvinnorna ska även ha blivit hotad med kniv.

I onsdags lyckades polisen gripa en misstänkt gärningsman och förhoppningen var att övergreppen skulle få ett slut. Men på torsdagen skedde det igen.

”Minst en till gärningsman”

Polisen fick under torsdagsförmiddagen larm om en kvinna som ska ha blivit antastad av en främmande man när hon var ute och promenerade i parken.

Gärningsmannen ska ha dykt upp bakom kvinnan, lagt sina armar runt henne och klämt på hennes bröst. När kvinnan försökte dra sig loss ska hon ha ramlat och mannen sprungit från platsen.

Mannen ska ha försvunnit norrut, mot Mörby.

– Nu kan man konstatera att det är minst en till gärningsman. Utredning fortgår i det tidigare ärendet, men det här blir ju ett nytt ärende, säger Jerry Elmqvist, kommunpolis i Solna.

Fortsatt ökad närvaro

Polisen har bra signalement på mannen men vädjar efter alla former av vittnesuppgifter.

– Vi är verkligen intresserade av alla iakttagelser kring den här tidpunkten. Vi vill ha alla tips vi kan få.

Polisen kommer under veckan ha fortsatt ökad närvaro i parken.