Nytt offentligt konstverk invigs i Tallkrogen

Beskrivs som en konstnärlig gestaltning av ritningarna på lägenheterna i området, som visar att vi lever separat men bor tillsammans. Kristina Müntzings verk Kom in på en kopp invigs på torsdagen.

  • Publicerad 12:28, 19 sep 2018

I byggandet av hyreshusen i kvarteret Giggen i Tallkrogen har konstnären Kristina Müntzing på uppdrag av Familjebostäder skapat en gestaltning i tålig, grafisk betong.

Stockholm konst skriver i ett pressmeddelande följande om Müntzings verk:

”Hon redovisar ritningarna på alla lägenheter från området men leker med skalor och låter linjerna i planlösningarna gå in i och ut ur varandra. När fasaden används som en projektionsyta för det som finns bakom den påminns vi också om att mitt golv är någon annans tak. Vi lever separat men vi bor tillsammans i en huskropp som skyddar alla.”

Nu ska det invigas

På torsdagen klockan 17.00 invigs verket, som har titeln Kom in på en kopp, av bostads- och demokratiborgarråd Ann-Margarethe Livh (V). På plats är även Kristina Müntzing, Jonnas Schneider, vd för Familjebostäder, och Stefan Hagdahl, chef för Stockholms konst. Invigningen sker på Kaggeholmsvägen 41–53.

Lyses upp av lampor

Kom in på en kopp går att betrakta dag som natt. Vid skymningen tänds små LED-lampor, infällda i betongen, och lyser upp verket efter mörkrets infall.

Kristina Müntzing är född 1973 i Helsingborg och bosatt i Malmö. Hon är utbildad vid Goldsmiths College i London och Konsthögskolan Valand i Göteborg. Müntzings konst visades senast i somras på Arbetets museum i Norrköping.