BYGGARBETSPLATS. Jonatan och Mikael Ljuskvist är delaktiga i ombyggnaden av deras nya restaurang – Picoteo. Foto: Jonny Andersson

Nytt koncept öppnar i O'Learys gamla lokaler

O'Learys i Sundbyberg har gått i graven men snart öppnar en ny restaurang i två avdelningar i de gamla sportsbarlokalerna.

  • Publicerad 08:54, 15 aug 2019

Det rivs, byggs och inreds snart på Järnvägsgatan 32. I sommar bommades O'Learys och när gäster åter välkomnas erbjuds spansk och internationell tapas på övre plan och på nedre plan blir det en sport- och klubbavdelning.

– Ja, två olika koncept, säger Mikael Ljuskvist som drev O'Learys i sex år och blir kvar i lokalen.

Ljuskvist är exalterad – trots att det för dagen inte finns en pryl som viskar om restaurang – och talar om "kul nystart" och "nytändning". Däremot kan han inte infria förhoppningarna – som bland annat framkommit på Facebook – om ett nytt Garbo.

– Nej, nattklubb och dansställe blir det inte. På fredagar och lördagar ska vi däremot höja musiken successivt för att skapa stämning. Och vi har absolut inget emot om det spontant dansas, säger han.

Fortsatta sportsändningar

O'Learys är känt för sina sändningar av idrottsevenemang. Så blir det även fortsättningsvis på nedervåningen. Om än i "trevligare miljö", som Mikael Ljuskvist säger.

– Vi ska ha lite färre bord.

Restaurangen ska heta Picoteo, vilket är det spanska ordet för småäta och ytan fördelas på 550 kvadrat en våning upp och 450 på gatuplanet.

– Målsättningen är att det ska kännas nytt och fräscht att komma hit.

Tre restauranger

Sedan tidigare driver bröderna Rustico, vägg i vägg och man nöjer sig inte med det.

– Vi ska även öppna en fransk bistro på Ekensbergsvägen. Det sker i december så det finns mycket att göra just nu, säger Mikael Ljuskvist.

De är trygga i att det ska bli hanterbart och anser sig ha "världens bästa medarbetare". Jonatan ser bara möjligheter. På O'Learys var man ganska styrda av en etablerad meny. Nu kan de och personalen ta ut svängarna.

– Det blev många bra år med O'Learys, nu känns det här väldigt spännande.