Nytt koncept när Vegabaren kör 60-talsfest

”Klassiska hits” testar nytt koncept med popgala på Vegabaren. – Vi har aldrig kört med fyra band samma kväll förut, säger Björn Hasselgren, arrangör.

  • Publicerad 15:49, 24 jul 2018

”Klassiska hits från 50- och 60-talet” har en lång historia i Haninge. Konsertserien har pågått i 18 år nu och har arrangerats på flera platser genom åren – Folkets hus, Hotell Winn och Parabolen. Sedan ett år tillbaka är det Vegabaren som gäller.

Lördagen den 4:e augusti är det dags för klassiska hits att ljuda igen och nu testar arrangör Björn Hasselgren ett nytt grepp.

– Vi har aldrig kört med fyra band samma kväll förut, så det är första gången vi provar det, säger Björn Hasselgren, arrangör och konferencier.

”Ungdomsgård för vuxna”

The Fairlines, med en repertoar präglad av bland andra Roy Orbison, är först ut. Engelska Scarborough band som spelar tidiga The Shadows-låtar och Spacemen, med sina The Spotnicks-covers, följer därefter innan kvällen avslutas med The Ryders, som spelar både instrumentala och vokala låtar från tidigt 60-tal.

Popgalan på Vegabaren arrangeras i ett samarbete mellan ABF-Södertörn och Vegabaren.

– Man kan säga att det är som en ungdomsgård för vuxna. Den här musiken är jättepopulär i vår generation, vi som är födda på 40-talet, säger Björn Hasselgren.