Nytt klockrån i trapphus – ingen är gripen

Mitt på ljusa eftermiddagen blev en man på Kungsholmen pistolrånad på sin Rolex värd 250 000 kronor. Det sjunde väpnade rånet i trapphus på kort tid i innerstan – nu första gången utanför Östermalm.

  • Publicerad 11:28, 26 okt 2018

På torsdagseftermiddagen blev en man rånad ett trapphus i närheten av Norr Mälarstrand. Rånaren tog upp ett pistolliknande föremål och tvingade till sig offrets dyra klocka – enligt Aftonbladet en Rolex värd 250 000 kronor.

– Det är det sjunde rånet som sker på dagtid där en klocka tas under vapenhot och med liknande signalement, säger Östermalms kommunpolis Julia Larsson till Mitt i.

De sex tidigare rånen har alla skett vid Karlaplan på Östermalm. Så lyxklockrånaren, eller rånarna, kan nu har rört sig mot andra delar av staden.

Svaga signalement

Signalementet är liknande i alla fall, men det är ett vagt. En man i 30-40-årsåldern i mörka kläder som är 180 centimeter lång – och polisen har i nuläget ingen misstänkt.

– Eftersom det sker inne i trapphus där det inte finns några vittnen, och sällan finns kameror är det svårt, säger Julia Larsson.

Kollar filmer

Polisen söker därför nu vittnen som sett något före, under eller efter rånen. Man förhör också målsägande och undersöker filmer från övervakningskameror i närheten av rånen. En del bevisning har också skickats på analys.

Tidigare har polisens mediecenter gått ut med att polisen har ökat sin närvaro kring Karlaplan efter rånen. Om det är aktuellt att göra även vid Norr Mälarstrand kan inte Julia Larsson svara på.

– Vi har de resurserna vi har och anpassar oss efter den lägesbilden som finns. Men vi går inte ut och berättar exakt var vi är, säger hon.