Fixat. Tomas Moranson har öppnat burgarstället Stekt i Årstaberg. Väggarna har målats av Anders Rolander. Foto: Mimmi Epstein

Nytt i kiosken vid Årstaberg

Mycket vegetariskt på menyn och graffiti på väggarna. Nu har burgarhaket Stekt öppnat vid Årstabergs station.

  • Publicerad 07:30, 20 maj 2022

Stekt burgers & stuff har tagit över Pachangas lokaler vid Årstabergs station och väggarna inne på restaurangen är målade av graffitikonstnären Anders Rolander. Bakom satsningen står Tomas Moranson som tillsammans med sin bror även driver BC Burgers i Vasastan.

Köttet mals på plats och brödet leveraras från ett lokalt bageri varje dag. Såser och tillbehör görs från grunden.

– Jag tror att man verkligen måste brinna för mat för att kunna vara i den här branschen. Vi är uppvuxna med en pappa som jobbat inom restaurang i 40 år och han varnade mig och min bror för att jobba med det här. "Det är slitigt och inte lönsamt" har han sagt till oss. Men kärleken till mat drev oss hit, säger Tomas Moranson.

Champinjon- och cheddarburgare

På nya haket är halva menyn vegetarisk. Det finns bland annat en champinjon- och cheddarburgare, halloumiburgare och ett veganskt alternativ. Brödet går att få glutenfritt eller byta ut mot ett salladsblad för den som undviker kolhydrater.

– Jag känner att vi tillför något nytt till utbudet i området. Både för boende och pendlare. Många har kommit och frågat när vi ska öppna. Det här är första gången vi gör något i gatuköksstil, säger Tomas Moranson.

Stekt finns sedan tidigare i Täby och Södertälje. I Årstaberg finns det cirka 20 platser och stället öppnade i tisdags.

Foto: Mimmi Epstein