Framtidsplaner. Akademiska hus vill se ett nytt hotell med 150 rum, restaurang och konferensmöjligheter på KTH campus. Foto: Mostphotos

Nytt hotell kan byggas på KTH

KTH Campus fortsätter att utvecklas. Efter de nya studentbostäderna kan det även bli aktuellt med ett hotell som ska få fler att hitta till området.

  • Publicerad 11:45, 14 nov 2018

I mitten av september berättade vi om invigningen av de tre första av fem nya hus med studentlägenheter på KTH Campus. Och det kan bli ytterligare nybyggnader på området, berättar Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska hus.

– Både vi och KTH har under flera år sett att det finns ett behov av ett hotell. Främst för KTH:s forskare, föreläsare och så vidare, men även för andra. Vi tror också att ett hotell kan bidra till att levandegöra campus dygnet runt. Vi har fått till en levande miljö dagtid men inte kvällstid, säger han.

Ännu fler studentlägenheter runt KTH: 12-våningshus med cykelsatsning

Adressen är Drottning Kristinas väg 24 och enligt den analys som Akademiska hus gjort bör hotellet innehålla omkring 150 rum. Dessutom ska där finnas restaurang, konferensmöjligheter och annat som hör till ett hotell.

– Sakta men säkert börjar även andra än studenter lockas till campus och det är en utveckling vi gärna ser mer av. Då kan ett hotell vara betydelsefullt, konstaterar Magnus Huss.

Det kommer dock dröja innan hotellet kan ta emot de första gästerna. Nu ska ett start-PM tas fram för stadsbyggnadsnämnden att ta ställning till innan arbetet med detaljplanen kan sätta igång.

– Går allt som det ska bör planen vara antagen vid årsskiftet 2020/2021, säger han.

Tusentals studentbostäder till Östermalm - idag är det dags för ännu ett spadtag