Informationen om vad som hänt är knapphändig. Enligt uppgift har ytterligare hot mot personalen förekommit, vilket har gjort att anläggningen stängts ner och personal skickats hem. Vilken typ av hot som förekommit är i skrivande stund oklart.

– Hotbilden kvarstår och har förvärrats. Vi har gjort bedömningen att vi stänger hela Vilundaparken på grund av skadegörelse, hot och misshandel mot kommunens personal. All verksamhet stängs ner, säger Mats Johansson, säkerhetschef vid Upplands Väsby kommun.

Han vill inte gå in på exakt vad som hänt men kan dock berätta ingen har skadats fysiskt.

När kan ni öppna igen?

– Det kan vi inte säga nu. Vi har inget annat val än att hålla verksamheten stängd så länge hotbilden kvarstår. Vi tar de beslut som behövs för att skydda personalens liv och hälsa.

Han hoppas nu att polisens utredning snabbt ska leda till de skyldiga, men ber också allmänheten om hjälp.

– Är det någon som har sett något konstigt i anslutning till Vilundaparken får de gärna höra av sig till polisen, säger Mats Johansson.

Nedstängd i helgen

Anläggningen har bara varit öppen i två dagar sedan nedstängningen i helgen efter hot mot och misshandel av personal, samt skadegörelse på anläggningen.

Det var efter att en medarbetare i lördags morse hade blivit sparkad i magen och en glasruta krossats som skyddsombud Hassan Al-Dahan valde att stänga ner anläggningen.

På söndagskvällen inträffade ytterligare en händelse som innefattar skadegörelse på anläggningen.

Efter händelserna har väktare satts in, anläggningen öppnade igen runt klockan 13 i måndags och förhoppningen var att kunna fortsätta hålla anläggningen öppet som vanligt. Men efter onsdagens hot valde kommunen att stänga ner på nytt.

En av de drabbade föreningarna är Väsby Hockey. Ordförande Jukka Tuurala fick vid 14.30-tiden på onsdagen besked om att hallen stängts.

– Naturligtvis är hot och våld mot personalen totalt avskyvärt. Informationen har varit knapphändig, men vad vi har förstått har det som hänt inte något med hockeyn eller ishallarna att göra, säger han.

På onsdagskvällen skulle Väsby Hockey ha spelat hemmamatch i Hockeyallsvenskan mot Södertälje. Den matchen har nu med kort varsel flyttats till Södertälje och senareläggs en timme. På fredag väntar hemmamatch mot Kristianstad – men än är det oklart om den kan spelas.

– Det känns så klart orättvist eftersom händelserna inte verkar ha något med vår verksamhet att göra, men det är självklart allvarliga händelser som måste tas på allvar, säger Jukka Tuurala.