Här vill Djurgårdsförvaltningen bygga en multisporthall. Foto: Pekka Pääkkö

Nytt hopp för idrottspark i Storängsbotten

De insomnade planerna på en idrottspark i Storängsbotten tar fart igen. – Vår ambition är att få igång planarbetet igen under året, säger slottsfogden Magnus Andersson.

  • Publicerad 23:37, 20 feb 2018

Redan 2011 ansökte Kungliga Djurgårdsförvaltningen hos Stockholms stad om att få bygga ett idrottscentrum i Storängsbotten. Men planarbetet kom av sig.

– Det finns flera skäl till att det har dragit ut på tiden. Det var olika turer om trafiklösningar, bygget av Norra länken och området har använts som uppställningsplats, säger Magnus Andersson, slottsfogde vid Kungliga Djurgårdens förvaltning.

Vill bygga multiarena

Men nu vill han alltså väcka liv i planerna igen.

Vi vill ha en multiarena som kan fungera för flera idrotter. Det får gärna innehålla utrymme för hockey och annan idrott och gärna kombineras med skola. Vi diskuterar också någon slags servering och boendemöjligheter för tillresta idrottare, säger Magnus Andersson.

En av intressenterna är Serneke som har byggt Prioritet Serneke Arena. En multisportarena i Göteborg som stod klar 2015 med fotbollshall, två fullstora idrottshallar, skidanläggning, gym och konferenslokaler.

– Vi vill gärna ha en intressent med oss på tåget. Det kan bli Serneke men det bli någon annan också, det är många som är intresserade, säger Magnus Andersson.

Är det några speciella idrotter ni föredrar få hit?

– Nej, vi har inga sådan preferenser. Vi kommer att titta på vilka idrotter som har störst behov och som passar bäst att kombinera. Men i Stockholm kan man bygga för i stort sett vilken idrott som helst och det skulle ändå bli uppskattat. Men vi ska naturligtvis lyssna och försöka göra ett så klokt val som möjligt.

När kan en hall vara klar?

– Vi hoppas att planarbetet ska komma igång under året. Parallellt med det ska vi tillsammans med Serneke eller någon annan ta fram ett förslag som är tillräckligt tydligt för att samråda med närboende. Det är en resa på kanske ett, två år innan vi har en färdig plan och sedan tar bygget ett, två år. Om något kan vara klart om fyra år har vi nog haft tur.