Vision. 3D-skiss över det framtida Slakthusområdet. Foto: Stockholm stad

Nytt gymnasium byggs i Slakthusområdet

En ny gymnasieskola ska byggas i Slakthusområdet. Skolan ska ha plats för 800 elever och öppna 2025.

  • Publicerad 16:40, 16 jun 2020

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, AL, som ska stå för utvecklingen av det nya Slakthusområdet, vill bygga en ny gymnasieskola i området. Skolan ska ha plats för cirka 800 elever på en yta om 6000 kvadratmeter.

– Det finns ett stort behov av gymnasieplatser i det här området. Vi har redan Stockholms hotell- och restaurangskola så vi tänker att det här ska bli en skola med mer bredd, säger Andreas Jaeger, affärsutvecklingschef Södra Stockholm på AL.

Sisab kommer att bygga skolan och i sin tur hyra ut den till utbildningsnämnden. Efter sommaren drar planarbetet igång, ihop med staden, enligt Andreas Jaeger, och de hoppas kunna skicka ut ärendet på samråd i vår. Målet är att skolan ska kunna öppna till skolstart hösten 2025. Tomten där skolan ska ligga är där nattklubben Fållan ligger idag, i västra delen av området.

Slakthusområdet ingår i den nya, framtida Söderstaden och ska bli en stadsdel med 4 000 nya bostäder, en ny F-9-skola, gymnasieskola, idrottshall, förskolor, butiker och restauranger och företagslokaler. Första inflyttning är planerad till år 2023 och hela området ska vara klart tidigast år 2030.

Här får Stockholm ny idrottshall och nya studentbostäder

Nu ska fler hus rivas i Slakthusområdet

Vision. Så här kan det se ut på Rökerigatan om tio år. Foto: Stockholm stad