Slitet. Gustavsgården har gjort sitt, som äldreboende, men kan funka som ungdomsbostäder, menar kommunen. Foto: Johan Kristensen

Nytt förslag: Bygg om Gustavsgården till ungdomsbostäder

Majoriteten i Värmdö har kommit på hur de kan använda Gustavsgårdens lokaler när det gamla äldreboendet läggs ned - bygga om det till ungdomslägenheter.

  • Publicerad 11:43, 27 nov 2020

Värmdös styrande politiker föreslår att äldreboendet Gustavsgården byggs om till ungdomslägenheter för personer i åldern 18-25 år. Gustavsgården har idag cirka 100 boendeplatser, vilket gör att det finns möjlighet att skapa ungefär lika många ungdomsbostäder, resonerar politikerna.

- Precis som i resten av Stockholmsregionen köar ungdomarna i Värmdö i åratal utan att få en lägenhet. Därför är vi angelägna om att skapa fler ungdomsbostäder i kommunen, så att fler unga får chansen att starta sina självständiga liv utan för lång väntan, säger Kristina Lång (C), ordförande i Planutskottet.

Tidningen har berättat tidigare att kommunen vill avveckla Gustavsgården och bygga ett nytt särskilt boende för äldre, eventuellt i Munkmora. Förslaget om ungdomsbostäder ska upp i kommunstyrelsen 2 december.