Postboxar. En av leveransboxarna på plats vid Jaktplan. Foto: Helen Alfvegren

Nytt företag placerar ut paketboxar i Järfälla

I dag står många och köar hos postombud för att hämta ut sina paket. Nu har ett nytt företag fått tillstånd att placera ut 21 utomhusboxar i Järfälla som ska underlätta för den växande näthandeln.

  • Publicerad 16:18, 3 nov 2021

Vår familj köper ofta paket via nätet och det blir ofta en massa returer ståendes i hallen

Nu har ännu ett företag tagit fasta på den växande trenden med e-handeln. Mitt i har tidigare berättat om ”Inside the Box” som förvandlar din dumma brevlåda till en smart.

Nu har ett annat företag, iBoxen, börjat lansera sina leveransboxar i Järfälla. I stället för att gå till ett ombud så kan du genom deras boxar ta emot och i ett senare skede även skicka paket.

– Många känner igen problemet med att stå och vänta hos ett ombud, med trängsel och långa köer, säger kommunikationschef Markus Trautmann.

Bolagets plan är att rulla ut uppskattningsvis 5 500 boxar i Storstockholm – och fortsätta vidare i hela Sverige.

Nu står alltså Järfälla näst på tur – med 21 boxar runt om i kommunen.

Samarbetar med Järfällahus

Företaget har tidigare haft samarbeten med kommunala bostadsbolag i Stockholm och nu har de fått Järfällahus tillstånd att placera sig i närheten av deras lägenheter.

Men att låta sina paket ligga i boxar utomhus, är det säkert?

– Det finns alltid en risk när man har någonting i offentlig miljö. Men de här boxarna är dels kraftigare än de man ser i butikerna. Låskonstruktionen är väldigt bra och säker, och man måste legitimera sig via en app för att komma in boxen. De flesta hämtar sina paket väldigt snabbt, de ligger sällan en längre stund, säger Markus Trautmann.

Nya boxar. Markus Trautmann, kommunikationschef, iBoxen. Foto: Janerik Henriksson, TT