Stockholm Marathon och Kungsholmen runt siktar på att genomföra sina tävlingar i höst. Foto: Mostphotos

Nytt datum för Stockholm marathon

Coronaviruset tvingar Stockholm marathon att ställa in i maj – istället siktar arrangören på att genomföra marathonhelgen till i höst. Även Kungsholmen runt flyttas fram.

  • Publicerad 15:52, 6 apr 2020

Det rådande läget med coronavirusets framfart och gällande restriktioner tvingar lopp-arrangörerna att tänka om. Nu har arrangörerna till Stockholm marathon beslutat att flytta fram loppet den 30 maj till den 5 september istället.

Tanken är att hålla loppet samtidigt som halvmaran med gemensamt evenemangsområdet skriver arrangörerna i ett uttalande.

Anmälda till loppet flyttas automatiskt till den 5 september, de som inte kan då får överföra startplatsen till annan löpare enligt arrangören – någon återbetalning är inte aktuellt på grunda det ekonomiska läget.

”Vi som arrangerar ASICS Stockholm Marathon är en ideell organisation där allt överskott går tillbaka till idrottsrörelsen som redan innan coronautbrottet var underfinansierad, och som nu står inför sin största ekonomiska kris någonsin på grund av inställda och flyttade evenemang. Vi gör allt i vår makt för att vår verksamhet ska överleva den här krisen så att vi kan fortsätta att arrangera motionslopp i många år till.” skriver arrangörerna.

Övriga lopp under maratonhelgen kommer också att flyttas.

Även Kungsholmen Runt, som skulle hållas den 9 maj har skjutits upp meddelar arrangörerna. Men där är ännu inget nytt datum fastställt.

”Vi återkommer så fort som vår planering för att genomföra KfS Kungsholmen Runt kan starta igen. Under tiden tar vi inte emot nya anmälningar och fryser de innevarande tills besked kommer om eventuella stödbidrag från staten via Riksidrottsförbundet”, skriver tävlingsledningen i ett uttalande.