Burgarnytt. BC Burgers ägare Simon Moranson och Emelie Hemming, kökschef. Foto: Mimmi Epstein

Nytt burgarhak på Odengatan – vill ta Söder till Vasastan

I tre år har ägarna värmt upp på Nytorget men nu är det Vasastans tur. För en månad sedan gick flytten av BC Burgers från Nytorget till Vasastan.

  • Publicerad 16:30, 19 nov 2020

Det var 2017 som Simon Moranson och hans bror Tomas Moranson öppnade BC Burgers vid Nytorget, ett område där det redan fanns och finns flera andra hyllade burgarställen. Nu har de bytt adress till Odengatan 45, mitt i ett annat av stans hetaste områden för just hamburgare.

– Det känns bara bra, vi vill vara bland de bästa. Vi är inte här för att konkurrera ut någon utan för att komplettera utbudet. Målet är att ta lite av Södermalm till Vasastan, säger Simon Moranson.

Han berättar att all mat lagas från grunden.

– Det kommer direkt från hagen till magen. Vi samarbetar med ett närliggande slakteri och får dagsfärskt bröd från ett bageri i Saltsjö Boo. Alla såser görs på plats och från scratch.

Förutom hamburgare har de mackor och sallader på menyn.

– Vi har valt att göra halva menyn vegansk. Det är vad många vill ha, även köttälskare, säger Simon Moranson.

"Kände att det inte var jag"

Han och brodern är "födda och uppvuxna i ett kök".

– Farsan jobbade på restauranger i 35 år. Han sa till oss: "vad ni än gör, gå inte in i den här branschen". Jag utbildade mig och arbetade i byggbranschen ett tag men sen kände jag att det inte var jag, säger Simon Moranson och fortsätter:

– Jag älskar mat och vill vara bland mina matgäster. Det har jag fått från pappa. Här ska alla känna sig välkomna.