Dennis Wedin (M) nytt bostads- och fastighetsborgarråd. Foto: Läsarbild Pressbild

Nytt borgarråd från Spånga

Dennis Wedin (M) från Spånga blir nytt bostads- och fastighetsborgarråd. – Jag ser mest fram emot att möjliggöra för ombildningar i ytterstaden, säger Dennis Wedin (M).

  • Publicerad 11:00, 19 okt 2018

Stockholm stads nya bostads- och fastighetsborgarråd är Spångabon Dennis Wedin (M).

Tidigare har han suttit som ledamot för Moderaterna i Spånga-tensta stadsdelsnämnd.

Han är 30 år och bor i en bostadsrätt i Spånga med sin sambo och katten Stella.

– Det jag ser fram emot mest nu är att möjliggöra för ombildningar i ytterstaden. I de områden där allmännyttan är dominerande och människor vill köpa sin bostad.

Mitt i berättade tidigare i veckan om Moderaternas plan om att återigen göra det möjligt att ombilda hyresrätter i ytterstaden. Det har tidigare visat sig svårt i fastigheter där många hushåll hade låga inkomster. Därför har Moderaterna diskuterat förslag på en lagändring så att enstaka hyresrätter i en fastighet ska kunna ombildas till ägarlägenheter.

Dennis Wedin (M) har den senaste mandatperioden varit gruppledare för Moderaterna i äldrenämnden och politiskt sakkunnig för Moderaterna i Stockholms läns landsting och generalsekretare i ungdomsförbundet.

Han är nu det första borgarrådet från Spånga sedan 1998, enligt Moderaternas presstjänst.

Nu får jag bevisa i handling att vi kan göra något åt trygghetsfrågan

Dennis Wedin (M)

Hur kommer Spånga-Tenstaborna märka av att du tar plats i politikens toppskikt?

– Nu får jag bevisa i handling att vi kan göra något åt trygghetsfrågan. Jag ser fram emot det trygghetspaket vi ska lägga fram med fler ordningsvakter, övervakningskameror och en trygghetsjour för bland annat näringsidkare i Spånga-Tensta, säger Dennis Wedin (M).