Nytt besöksrekord under nationaldagen

Det var fullsatt i Edsbergsparken när nationaldagen firades i tisdags. Bland picknickkorgar och svenska flaggor njöt tusentals besökare av det vackra vädret.

  • Publicerad 09:38, 7 jun 2017

När vädret visade sig från sin bästa sida under nationaldagen var det rekordmånga som valde att fira dagen i Edsbergsparken. Totalt, inklusive besökare på Stallbacken där Motorhistoriska dagen också firades, uppskattas besökssiffran till runt 10 000.

– Det är rekord, sa Anna-Lena Johansson (L), som var på plats för att dela ut trygghetspriset.

Det är andra året i rad som priset delas ut till en kommuninvånare som anses ha gjort något förtjänstfullt för trygghetsarbetet i kommunen. Tre personer, alla aktiva inom grannsamverkan i olika delar av Sollentuna, var nominerade och vinnare blev Tahir Qureshi.

– Det som utmärker Tahir är att han har fått igång grannsamverkan i ett flerfamiljsområde, något som är betydligt svårare än i villaområden, sa Anna-Lena Johansson.

Tahir Qureshi startade upp grannsamverkan på Malmvägen, Tusbystråket och Oppegårdsstråket under hösten 2016.

– Det har varit en stor utmaning. När jag först kontaktade polisen och sa att jag ville jobba med grannsamverkan i Tureberg blev de jätteglada för det var första gången någon sagt att de vill driva den här typen av arbete i ett sådant här område i Sollentuna, sa han.

Idag har Tahir Qureshi 20 kontaktpersoner som hjälps åt med grannsamverkansarbetet. Han har även hjälpt till i andra kommuner, exempelvis Huddinge, för att starta liknande projekt.

– Jag vill tacka alla grannsamverkare som gör det här tillsammans med mig och även JOnas Hagström och Ulf Nilsson på D. Carnegie. Utan dom hade jag aldrig kunnat göra det här.

Förutom prisutdelning bjöds det också på mycket underhållning och aktivitet i parken. På scen bjöd bland andra Doreen tillsammans med en barnkör på allsång, Bella & Filippa uppträdde med Mellobidraget "Crucified " och nya singeln samtidigt som många modiga barn passade på att testa backhoppning.

– Det var jättekul, sa Melker Larsson 7 år, efter att ha glidit ner längs testbanan som Sollentuna backhopparklubb satt upp dagen till ära.

Motivering till vinnare av trygghetspriset

”Genom att starta grannsamverkan i flerfamiljsbostadsområden på Malmvägen,
Tusbystråket och Oppegårdsstråket har Tahir Qureshi skapat något nytt i Västra
Tureberg - ett stort och bra steg framåt för området.
Många boende har engagerat sig i den nya grannsamverkan och gör genom sina
insatser området tryggare för alla invånare.”
 

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

"En prioriterad fråga"

Nyheter Thunes (M) lovar att Alliansen är fortsatt positiva Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens...lördag 23/1 9:20

Socialnämnden stöttar organisationer som stöttar

Nyheter Elva organisationer får totalt 1,8 miljoner kronor Socialnämnden i Sollentuna har beslutat stödja flera organisationer i det civila samhället som bidrar till viktig verksamhet inom socialnämndens område. Sammanlagt har 1,8 miljoner kronor fördelats...fredag 22/1 14:15