Nu sätts kameror upp i Djursholm. Foto: Mostphotos

Nytt beslut: Djursholm får kameraövervakning

Efter rånvågen i Danderyd har polisen nu beslutat att sätta upp kameror vid tre infarter till Djursholm.

  • Publicerad 10:33, 17 aug 2018

– Det är verkligen glädjande att Polisen tar detta initiativ mot bakgrund av de grova rån som förekommit i Danderyd den senaste tiden, säger kommunstyrelsens ordförande Olle Reichenberg till Mitt i.

Det var under torsdagseftermiddagen som Täbys lokalpolisområdeschef Anna Ohlsson fattade beslut om en tillfällig kamerabevakning.

Nästa steg är att polismyndigheten sätter upp tre stycken tillfälliga kameror på de tre stora infartsvägarna till Djursholm i syfte att förebygga och förhindra allvarlig brottslighet i området.

– Jag är så himla glad och positivt överraskad att polisen har agerat skyndsamt i det här ärendet. Sedan kan jag konstatera att om vi (Moderaterna) får regeringsmakten kommer vi göra det enklare för kommuner att få tillstånd för kameror permanent, säger Olle Reichenberg.

Syftet med kamerorna är förutom att avskräcka brottslingar även att kunna utreda och lagföra brott.

– Jag tror att det blir en avskräckande effekt och sedan att man kan använda materialet vid brott. Detta är ett sätt och i veckan satte vi in fler väktare. Tillsammans blir det flera olika åtgärder för att säkra upp Danderyd, säger Reichenberg.

Kamerorna kommer att sättas upp på Danderydsvägen, Vendevägen och Stockholmsvägen. I anslutning till kamerorna kommer även tydlig skyltning för att visa att området är övervakat.