Planen var att riva den anrika och internationellt kända Baggpipe-studion (före detta EMI-studion) i Skärmarbrink. I stället skulle marken vigas åt 40 nya bostäder i en byggnad på fem till sju våningar.

Men nu kan alla som mobiliserat och höjt sina röster mot förslaget andas ut – åtminstone för tillfället.

Vid stadsbyggnadsnämndens möte i går, den 20 december, klubbades att frågan ska återremitteras och att staden nu i stället ska undersöka möjligheten att hitta en annan lösning.

– Vi ser gärna att bostäderna byggs, men att man gör det på ett sätt som gör att lokalen och verksamheten samtidigt kan bibehållas. Skärmarbrink, liksom hela Stockholm, behöver växa men det är ingen tvekan om att lokalen är en viktig del av områdets kulturhistoria, säger Joakim Larsson (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

https://www.mitti.se/nyheter/anrika-musikstudion-ska-ersattas-av-bostader/reptlp!ArtlxMsB1BRBg2DwIF4YBA/

Planerna på att riva studion mötte stark kritik när de offentliggjordes 2019. Sedan dess har det samlats in tusentals underskrifter för att bevara verksamheten, något som även politikerna i Skarpnäcks stadsdelsnämnd ställt sig bakom.

Joakim Larsson menar att det stora intresset för att bibehålla studion haft betydelse för stadsbyggnadsnämndens beslut.

– Det har visat på hur stort engagemang det finns kring lokalen och dess historik, liksom verksamhetens innehåll. Det är klart att det påverkar, medger han.