Mats Löf är grundare av, och driver fortfarande, Discgolfparken i Järva. Foto: Pekka Pääkkö

Nytt avtal med staden säkrar säsongen för Järva discgolfpark

Staden och Järva Discgolfpark har enats om ett avtal gällande marken som ska bli begravningsplats. Discgolfen får vara kvar till sista augusti, därefter förlängs kontraktet med en månad i taget. – Det är egentligen ingen trygg lösning. Men den här säsongen är säkrad, säger Mats Löf, grundare.

  • Publicerad 06:36, 25 jun 2020

Planerna på en begravningsplats vid Granholmstoppen i norra Tensta har varit en följetong. Järva Discgolf Park har, i 25 säsonger, hållit till på platsen och kampen för att de ska få vara kvar har varit lång.

Stockholms stad, som äger marken, vill börja bygga redan i höst. Då hoppas man att de juridiska frågorna, till exempel vilken entreprenör som ska anlitas, är lösta.

Men vad som händer med discgolfen nu i sommar har staden varit sen med att presentera en lösning för.

Dennis Wedin (M).

– Det finns mycket historia mellan staden och discgolfen. De är inte glada över att få lämna den här platsen. Nu har vi hittat ett kortare avtal så att de kan vara kvar under sommaren fram tills dess att vi behöver marken, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd.

”Ingen trygg lösning”

Mats Löf tror att det dröjer innan begravningsplatsen byggs. ”Om den ens blir av”, säger han. Foto: Pekka Pääkkö.

Avtalet innebär att discgolfen får vara kvar i parken fram till sista augusti, därefter förlängs kontraktet med en månad i taget. Mats Löf, som driver parken tycker att avtalet kom i sista stund.

– Det är egentligen ingen trygg lösning. Men den här säsongen är säkrad, säger han.

Enligt honom finns det inget som tyder på att staden kan börja bygga begravningsplatsen redan till hösten, vilket han hoppas kan innebära fler säsonger i den 25 hektar stora parken.

– Jag kan inte spå framtiden, men som jag ser det är det ett ogenomförbart projekt, säger Mats Löf.