Om fem-sju år kan boendet öppnar, meddelar Samuel Klippfalk (KD). Foto: Åsa Sommarström/MostPhotos

Nytt äldreboende ska byggas i Solna

Solnas äldre blir allt fler. Nu börjar planeringen av ett nytt äldreboende. – Jag skulle rikta blicken mot Bagartorp, Ulriksdal och Järvastaden, säger Samuel Klippfalk (KD).

  • Publicerad 12:03, 5 nov 2018

Idag är drygt 12 000 Solnabor över 65 år, en siffra som väntas öka med drygt 2 000 personer fram till 2025. I samband med presentationen av blågröna budgeten fastslogs därför att Solna stad ska börja planera för ett nytt vård- och omsorgsboende i kommunens norra delar.

– Jag skulle rikta blicken mot Bagartorp, Ulriksdal och Järvastaden. Där finns det inget boende idag och det är ett område som växer. Och de som bor där blir ju inte yngre, säger Samuel Klippfalk (KD).

Äldre Solnabor i området får dock vänta.

– Det är inte förrän om fem-sju år som det riktigt behövs, men det är långa planeringsprocesser ofta med överklaganden. Vi är väldigt glada att komma igång med planeringen.

Blir det kommunalt eller privat?

– Det är inte bestämt, jag kommer att lyssna på goda argument för både privat och kommunalt. Idag finns bara ett kommunalt i Solna, det är Skoga. Jag tycker det är bra att båda typerna finns, säger Samuel Klippfalk.