Den så kallade Nytorgsmannen stod bland annat åtalad för att ha våldtagit 24 olika kvinnor. Foto: Kollage/ Mitt i Stockholm

Nytorgsmannen kan dömas till strängare straff

Domen mot den så kallade Nytorgsmannen har överklagats. ”Jag begär att hovrätten ska skärpa rubriceringen i flera av fallen”, säger kammaråklagare Helena Nordstrand.

  • Publicerad 09:01, 24 nov 2021

I dag, onsdag 24 november, har kammaråklagare Helena Nordstrand överklagat domen mot den så kallade Nytorgsmannen, som i Södertörns tingsrätt dömdes till fem års fängelse för 35 olika brott mot 19 kvinnor.

– Jag har överklagat 16 åtalspunkter i domen mot den så kallade Nytorgsmannen. Han dömdes i tingsrätten för många, men inte alla, av de gärningar som omfattas av överklagandet och jag begär att hovrätten ska skärpa rubriceringen i flera av fallen, säger hon i ett pressmeddelande.

Nytorgsmannen döms till fem års fängelse

Bland annat vill åklagaren att fler brott ska bedömas som våldtäkt.

– I vissa av fallen menar jag även att tingsrätten har varit för sträng i sin bevisvärdering när de har värderat kvinnornas berättelser och övrig bevisning, säger hon och fortsätter.

– Jag har även klagat i påföljdsdelen och begär att hovrätten under alla förhållanden ska döma ut ett strängare fängelsestraff. I de delar jag inte har klagat gör jag bedömningen att hovrätten inte kommer ändra tingsrättens domslut.

Nytorgsmannen begärs häktad för ytterligare fyra våldtäkter