Nynäsbanan kan också få fler avgångar

I dag kom nyheten att pendeltåget mot Södertälje får fler avgångar i vinter. Samtidigt såg det ut som att resten av pendeltågsnätet skulle bli utan. Men trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) säger nu att förhandlingar om resten av nätet pågår.

  • Publicerad 15:49, 4 okt 2019

I dag presenterade Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd i Stockholm, en utökning av antalet avgångar på pendeltågets gren mot Södertälje. Stationerna från Stuvsta till Tumba ska få 24 fler avgångar per station och dag.

Många reagerade snart på att andra delar av pendeltågsnätet inte fick ta del av kakan. Men det är inte riktigt sanningen. Enligt Tamsons pågår det fortfarande samtal om övriga grenar i pendeltågssystemet.

Kan det alltså bli fler avgångar på Nynäsbanan i vinter?

– I dag presenterar vi utökning på Södertäljegrenen eftersom vi där har kommit så pass långt i arbetet med Trafikverket. Vi får återkomma om hela pendeltågsnätet när det finns mer att säga om resten av systemet. Det är på Södertäljegrenen som mängden resenärer har ökat som mest under det senaste året och trängseln har varit som störst, säger Kristoffer Tamsons.

– Det finns stora behov av förbättringar på Nynäsbanan, det gäller hela järnvägssystemet i hela regionen. Där för vi en långsiktig dialog med staten, tillägger han.

I början av september lämnade föreningen Stoppa skipstop på Nynäslinjen över en namninsamling till Kristoffer Tamsons.

Kommer skipstop finnas kvar?

– Snabbtåg heter det, vet inte var skipstop kommer ifrån. Ja det kommer finnas kvar. Alla partier har ställt ut vallöften om att det ska finnas kvar och vi brukar försöka hålla våra vallöften. Dessutom fungerar det väldigt bra och är väldigt uppskattat av Nynäshamnsborna.