Nyman ersätter Ramstrand som KD-gruppledare och kommunalråd

Kristdemokraterna i Sollentuna har utsett Thomas Nyman till ny gruppledare och kommunalråd. Den 46-årige Töjnanbon tillträder vid årsskiftet då han ersätter Magnus Ramstrand.

  • Publicerad 12:18, 15 sep 2020

– Jag önskar min efterträdare varmt lycka till och jag är övertygad om att han kommer att göra ett bra jobb tillsammans med en mycket engagerad grupp kristdemokrater, säger Magnus Ramstrand.

Thomas Nyman har ett brett kontaktnät inom Kristdemokraterna. I Sollentuna är han partiets ordförande i förskoleberedningen, ledamot i utbildningsnämnden, och sitter i kommunfullmäktige sedan valet 2018.

”Tacksam och ödmjuk”

Till vardags arbetar han med externa kontakter inom företaget Medhelp som driver 1177 åt Region Stockholm.

– Jag känner mig stolt, tacksam och ödmjuk över att ha blivit vald till att leda KD:s team i kommunen jag hoppas på ett ökat förtroende bland Sollentunaborna, bland annat genom att det sätts än mer fokus på kultur och fritid som betyder enormt mycket som friskfaktorer i vår kommun, säger Thomas Nyman.

Intresserad av musik

Magnus Ramstrand kommer att sitta kvar i kommunfullmäktige men platsen i kommunstyrelsen, och därmed titeln kommunalråd, lämnar han över till Thomas Nyman – liksom rollen som ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Han är musikintresserad och har barn i kulturskolan och i Turebergs FK, så kultur- och fritidsnämnden passar honom bra, säger Magnus Ramstrand.

”Rätt tid att lämna över”

Själv tar han alltså ett steg tillbaka efter mer än tio år som gruppledare.

– Bland annat har jag varit ledande person i sju valrörelser och jag är tacksam för ett växande stöd för Kristdemokraterna. Nu är rätt tid att lämna över till min efterträdare, ett par år innan nästa val, år 2022, säger Magnus Ramstrand.

Nomineringsarbetet av en ny gruppledare inom KD Sollentuna påbörjades redan i våras. Beslutet att välja Thomas Nyman fattades i går, måndag.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Se upp för algblomning i Sollentunas vatten

Nyheter Algerna kan vara giftiga visar provtagning Just nu finns det algblomning i Sollentuna, bland annat i Edsviken. Inte för att det är badväder, men skulle du trots allt fundera på ett dopp så tänk om.torsdag 22/10 16:15