Massor av konst. Klas Hällerstrand ställer ut på på Glitter Ball showroo m & projects, Kyrkogatan 1a, Enköping. Foto: Bengt Johansson

Nygammalt i nya konstgalleriet

Äldre verk får nytt liv när Enköpingskonstnären Klas Hällerstrand ställer ut på Glitter Ball showroom & projects på Kyrkogatan.

  • Publicerad 19:43, 8 feb 2020

Konstgalleriet Glitter Ball showrom & projects på Kyrkogatan öppnar portarna för en ny utställning i helgen. På söndag, den 9 februari invigs Enköpingsbon Klas Hällerstrands utställning ”När isen inte brister men inte heller bär”.

– Jag påbörjar nu ett nytt projekt där jag använder både nya och äldre verk för att fundera kring vikten av friktion och motsträvighet. I utställningen fokuserar jag på ett par äldre verk som jag försöker placera i en ny kontext, säger konstnären.

Ställt ut i New York

Klas Hällerstrand är bosatt och aktiv som konstnär i Enköping. Men det var vid Umeå konsthögskola som han gick sin konstnärsutbildning under 00-talet. Därefter har han haft flera separatutställningar i Sverige, men har också deltagit i samlingsutställningar i flera delar av Världen. Bland annat i Norge, USA, och Vietnam.

Hänger på Nya Karolinska

2017 prisades Hällerstrand med Region Uppsalas kulturstipendium och hans konst finns representerad på en rad platser i landet.

Bland annat hos Statens konstråd, Landstinget Gävleborg, Region Uppsala, Uppsala kommun, Nya Karolinska sjukhuset, Handelsbankens konstförening, Bonniers konstförening samt hos privata samlare.

Fler utställningar på gång

Hällerstrands utställning pågår mellan den 9– 23 februari. Utställningen invigs med en vernissage på söndag den 9 februari.

I mars ger konstgalleriet Glitterball plats åt den svensk-brittiske konstnären Roberto Ekholm.

BLÅLJUS: Ambulans i diket + misstänkt körde in i refug

Nyheter Det har varit halt i trafiken några dagar. En ambulans under utryckning fick erfara det på måndagen. Den misstänkt drograttfulle som körde in i en refug med polisen bakom sig kunde knappast skylla på...tisdag 1/12 10:23

BLÅLJUS: Stal katalysatorer - kan vara fast redan

Nyheter De fyra sågs under en bil mitt i natten. Katalysatortjuvar? Så klart. Men den här gången kan de ha åkt fast väldigt fort.måndag 30/11 10:50