AIK:s tränare Rikard Norling gillar att tävlingssäsongen börjar redan på söndag. Foto: Pekka Pääkkö

Nyförvärven kan få stå över AIK:s cupmatch

På söndag börjar tävlingssäsongen för AIK då man tar emot GAIS i Svenska Cupens första gruppspelsmatch. Nyförvärv som Kristoffer Olsson och Simon Thern kan ställas utanför startelvan. Det antyder AIK:s tränare Rikard Norling.

  • Publicerad 14:59, 17 feb 2017

– Vi har i princip alla spelare uttagningsbara. Sedan får vi se om våra tre fyra nyförvärv är redo att kliva in direkt. Vi har haft en startelva som vi har processat under vintern, säger Rikard Norling i samband med lagets träning på Skytteholms IP på fredagen, den näst sista före matchen.

Hur klar är du redan nu över er startelva mot GAIS?

– Den är mer eller mindre klar i huvudet.

Vad tycker du om att tävlingssäsongen startar nu på söndag, bara drygt halvvägs in i februari?

– Jättebra! Det är en fördel att vi har en kortare försäsong och en längre tid då vi kan förbereda oss på allvar för Allsvenskan.

Apropå Allsvenskan – ni har tappat fler spelare än ni har fått in hittills. Kommer fler spelare att värvas innan serien startar?

– Det där ska egentligen Björn Wesström (AIK:s sportchef) svara på, men vi har tappat två forwards så det är klart att det är naturligt att vi letar där.

Hur ser du på målvaktssituationen nu när de senaste årens förstemålvakt Patrik Carlgren har lämnat?

– Vi har Oscar (Linnér) just nu och vi har goda förhoppningar om att han ska kunna vara vår förstemålvakt.

Matchen mot Superettan-laget GAIS på söndag har avspark klockan 14 på Skytteholms IP.

Därefter spelar AIK borta mot division 1-laget Kristianstad FC den 25 februari innan cupens gruppspel avslutas mot ett av fjolårets sensationslag i Superettan, Dalkurd FF, hemma på Skytteholms IP den 5 mars.

Fakta

Andra Stockholmslag i cupens gruppspel

Arameiska/Syrianska, division 1-lag från Botkyrka, spelar i grupp 3 och inleder med hemmamatch mot allsvenska nykomlingen Sirius på söndag.

Brommapojkarna, nykomlingar i Superettan, och Djurgården spelar i grupp 6. BP börjar mot Helsingborg hemma på lördag medan Djurgårdens första match är Degerfors hemma på måndag.

Hammarby spelar i grupp 7 och möter i första omgången Nyköping borta på lördag.

Visa merVisa mindre