Bilpooltjänster har blivit något som det pratas om allt mer. Det hela går ut på att konsumenterna inte ska äga utan tvärtom ”prenumerera” på bilar. Företag som BMW och Volvo har hoppat på det här. Detsamma gäller företag Ourgreencar som dök upp på marknaden 2018. Som namnet antyder satsar Ourgreencar fullt ut på elbilar och om lite drygt ett år dyker de upp i Bålsta.

I samband med att folk flyttar in i de bostäder som SPG uppför har man nu tecknat avtal med bilpoolföretaget.

– Den här typen av åtgärder ligger ofta till grund för bygglov, berättar medgrundare Kenneth Falk på Ourgreencar.

Det är bara de boende som kommer ha möjlighet att använda bilarna.

– För dem innebär det en direkt närhet till det som kan vara världens grönaste bilpoolslösning. Man är flera som delar på ett antal fordon. Man sköter allting genom mobiltelefonen. Bokar, låser upp och avslutar sin bokning. Sedan får man en faktura på det man kört för, förklarar Kenneth Falk.

– Man kan väl säga att tarifferna är väldigt låga i våra tjänster. Det ska inte bara vara miljömässigt hållbart, utan även ekonomiskt. Det är först då det kan bli ett riktigt substitut.

Enligt Falk ligger snittkostnaden på under 200 kronor för någon som har en bil i tre timmar. Bilarna kommer stå i eller intill fastigheten.

– Det finns inga begränsningar för hur länge eller hur ofta man får använda bilen, men om man är i behov av en egen bil, då är inte bilpool rätt verktyg. Men om man sällan använder bil eller har en andrabil som man inte använder så ofta är det här perfekt.