Här luktar det illa. Foto: privat

Nybyggda hus i Svedmyra stinker

Det stinker i två av de nybyggda husen i Svedmyra och flera klagomål har kommit in till hyresvärden Familjebostäder.

  • Publicerad 20:00, 11 dec 2019

Det luktar illa i flera av Familjebostäders nybyggda lägenheter i Svedmyra. Det handlar om det nya område med 125 hyresrätter som byggts vid rondellen, längs Postiljonsvägen, Selebovägen och Grycksbovägen.

Lägenheterna stod klara för inflyttning 2017 och under hösten har hyresgäster i två av husen – Grycksbovägen 39 och Postiljonsvägen 2 – klagat på dålig lukt. Det har också diskuterats i lokala grupper på Facebook.

– Vi har fått in klagomål från fyra lägenheter och det är en lukt som kommer och går. Så det vi har gjort är att justera ventilationen för att se om vi kan får bort lukten. Vi tror att problemet kan kopplas till ventilationssystemet på något sätt, säger Lott Jansson, kommunikationschef på Familjebostäder.

De har även testat att täta luckor till schakt i husen och städat bort byggmaterial som legat kvar i ett av husen, men hittills har inget hjälpt.

– Förvaltare och husvärdar har haft flera möten om detta för att försöka reda ut vad det beror på. Vi har också kontakt med företaget som byggde husen, säger Lott Jansson.

I nyproduktion behöver man ofta justera ventilationen i efterhand i samband med att värmen stängs av och sätts på, enligt Lott Jansson.