På kvarter 4 i Logistik Bålsta ska Axfood bygga en personal- och lastbilsparkering. Parkeringen kommer att höra till det nya automatiserade centrallager som Dagab Inköp och Logistik etablerar på angränsande kvarter 3. Efter ett uppehåll i arbetet under jul och nyårshelgerna fortsätter bygget under januari.

Sprängningar

Arbetet som görs är hantering av schaktmassor, borrning inför sprängningsarbeten, sprängningar och inkörning av förstärkningsmaterial.

Inom kvarter 4 anläggs parkeringsplatser för logistikcentrets personal och uppställningsplatser för långa ekipage.

Arbetet innefattar främst jord- och bergschakt, iordningsställande av blivande hårdgjorda ytor, teknisk försörjning för verksamheten samt etablering av dagvattenlösning. Omfattande sprängningsarbeten sker främst under vintern och tidigt i vår.

Därefter följer uppbyggnad av asfalterade ytor och dagvattenlösningar. Arbetena i kvarter 4 förväntas vara färdiga till september 2021.

Väcker frågor

Inflytt och start av logistikverksamheten är planerad till 2023. Det stora byggprojektet har väckt många frågor. En av frågorna är om vägarna kommer att korkas igen av stora lastbilar. Det kan inte förutspås om man inte vet hur framtidens handel kommer att se ut. Antingen kommer stormarknaderna att fortsätta dominera eller så kommer olika typer av hemleveranser av mat att ta över.