Det har varit en stökig höst för pendlarna. Foto: Stefan Källstigen

Nyårskaramell: En mardrömshöst för pendlarna

Under helgerna har det varit lugnt och skönt i pendeltågstrafiken – men annat var det under hösten. Artiklarna om vagnsbrist, förseningar och indragna pendellinjer har varit många – och för dig som vill minnas tillbaka har vi samlat artiklarna här.

  • Publicerad 08:30, 1 jan 2018

Redan i oktober var många pendlare less. Då hade de fått stå och trängas på korta tåg eftersom MTR inte fått ut tillräckligt många vagnar i trafik.

I december hade problemet inte blivit löst och Mitt i kunde konstatera att det varit en ovanligt trist pendlarhöst på grund av vagnsbristen men också olyckor och it-problem ställde till det och skapade förseningar och inställda tåg.

Trots löften om att allt skulle fungera bättre när nya tidtabellen släpptes blev den en besvikelse för Upplands-Broborna. En av de nya pendellinjerna kunde inte tas ut i trafik och flera morgonavgångar har ersatts med buss. Nya budet är att det ska funka efter nyår.

Vi har också kunnat följa debatten om skip stop – som fortsätter kritiseras efter införandet.

Nu återstår att se om pendlarna kommer att få en lugnare vår eller om problem kvarstår när alla jullediga återvänder från jobbet. Mitt i kommer naturligtvis fortsätta rapportera om pendeltågen, så glöm inte att besöka mitti.se/upplandsbro.

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49