Morden skedde den 6 mars. Foto: Åsa Sommarström

Nya uppgifter om morden i Hallonbergen

En person som är häktad för dubbelmordet är misstänkt för delaktighet i ett annat mord i området.

  • Publicerad 15:23, 22 mar 2017

Utredningen kring mordet på paret i Hallonbergen för två veckor sedan växer. Nu visar det sig att morden kan ha koppling till ett tidigare mord i området.

Idag, onsdag, begärdes nämligen en man som är häktad för dubbelmordet även häktad för medhjälp till mordet vid Karolinska sjukhuset i januari då en 25-årig man sköts till döds. Den man som nu alltså är aktuell i båda mordfallen är i 20-årsåldern.

Åklagare Olof Calmvik, som leder båda målen, vill inte kommentera kopplingen eller hur brotten hänger ihop.

– Det kan jag tyvärr inte gå in på med hänsyn till utredningen, säger han.

Åtal mot de misstänkta dröjer. Åklagaren har begärt och fått förlängd åtalstid både vad gäller morden i Hallonbergen och det vid Karolinska. I slutet av förra veckan begärdes även en fjärde person häktad i Karolinskamordet.

Förundersökningarna pågår intensivt. Även vid mordet på paret kan det finnas ytterligare inblandade utöver de som sitter häktade, uppger Olof Calmvik.

– Det är en väldigt stor utredning vad gäller dubbelmordet och en mängd åtgärder som vidtas nu. Det handlar om analys av teknisk bevisning, förhör med misstänkta och mycket annat.

När räknar du med rättegång?

– Det beror helt på tidsaspekten för NFC (Nationellt forensiskt centrum) som gör de tekniska analyserna, säger Olof Calmvik.

Samtliga häktade är bosatta i Sundbyberg.

 Dagens Nyheter var först med att berätta om kopplingen mellan fallen och skriver att paret i Hallonbergen kan ha bragts om livet för att de inte skulle kunna vittna mot gärningsmännen i Karolinskamordet. Detta kommenteras dock inte av åklagaren.