INGEN CORONAKRIS. Projektet med att bygga ut Stockholms tunnelbana rullar på trots pandemin. Foto: Sacharias Källdén/SLL

Nya tunnelbanan påverkas INTE av corona

Ett mångmiljardprojekt som påverkar hela Stockholm. Men någon negativ coronaeffekt är det inte tal om för nya tunnelbanan som är på gång att byggas för fullt.

  • Publicerad 19:29, 18 okt 2020

– Projektet har faktiskt inte påverkats i någon större omfattning av coronapandemin. Varken ute på själva byggarbetsplatserna eller ekonomiskt. Byggplanerna är helt intakta, säger Emma Sahlman, pressansvarig på förvaltningen för utbyggd tunnelbana

Trafikförvaltningen blöder och säger att kommande utbyggnadsprojekt kan riskeras att ställas in. Men det gäller inte nya tunnelbanan?

– Precis. Vår finansiering är redan överenskommen. Vi har en bred finansiering av både staten, regionen och de berörda kommunerna.

Hur är intresset för tunnelbaneutbyggnaden bland stockholmare?

– Det som verkligen märks nu är att vi är igång på så många olika ställen. Ett tecken på det är att det är många som ringer kundtjänst, det är många som påverkas. Det borras och sprängs överallt men överlag har de allra flesta en positiv inställning till att det byggs tunnelbana.

Vad är den vanligaste frågan?

– När blir ni klara? Det är det alla undrar.