Namnlös. De nya lokala taxibilarna väntar på besked om vad de får heta. Foto: Eva Tonström

Nya taxibilarna måste byta namn

Den nystartade taxiverksamheten i Värmdö måste byta namn, vad det blir är oklart. Orsaken är att namnet redan används av ett annat bolag.

  • Publicerad 10:30, 11 jan 2021

Det var i somras som ett stort antal åkare som tidigare kört för Värmdö taxi valde att dra igång en egen taxiverksamhet under Haninge-Nynäshamn taxi ABs paraply.

Namnet de valde var Gustavsberg Nacka taxi – utan att först kolla att det var ledigt. Efter att ha kört med bilarna stripade med det nya namnet några veckor blev de kontaktade, och anmälda, av ett företag som redan använder delar av namnet.

– Det gick lite fort kan man säga. Vi har blivit kontaktade av ett konkurrerande företag som påstår att vi gör intrång. Vi har därför beslutat att byta namn för att inte lägga ned energi och tid på att bråka om det, säger Carl Hurtig på Haninge-Nynäshamn taxi

Nu har ortsnamnen på bilarna tejpats över i väntan på beslut om vad de ska heta. En ansökan har lämnats in till Bolagsverket och ansökan innehåller flera olika namnförslag. Vilka vill Carl Hurtig inte avslöja.

– Vi vill göra allt i rätt ordning nu så jag väntar med att säga något förrän vi vet vad vi får heta. Så går vi vidare utifrån det, säger han.

Arbetsnamnet så länge, som bara är provisoriskt, enligt Carl Hurtig, är Hemmesta taxi. De har en lokal taxiväxel i Mölnvik, ovanpå Värmdö färgbod.

Namnlös. De nya lokala taxibilarna väntar på besked om vad de får heta. Foto: Eva Tonström