MÄSSA. Marché international des professionnels de l'immobilier, MIPIM, är en årligen återkommande fastighets- och investerarmässa i franska Cannes. Foto: Mostphotos

Nya styret åkte till Cannes

Den 15–18 mars i år åkte representanter från Sundbybergs stad till Cannes på den franska rivieran för att gå på fastighetsmässa. Det är första gången sedan 2013 som kommunen åker på mässan. – Vi tyckte inte det var värt att åka tidigare år, säger Jonas Nygren (S), tidigare ordförande i kommunstyrelsen.

  • Publicerad 10:56, 4 apr 2016

Vi fick ut det vi ville utan åka.

Jonas Nygren (S)

På plats på årets MIPIM-mässa i Cannes var sju personer från Sundbybergs kommun, bland annat kommunstyrelsens ordförande Mikael T. Eriksson (M).

De två senaste åren har kommunen, under ledning av tidigare ordförande i kommunstyrelsen Jonas Nygren, avstått från att åka på den årliga mässan.

– Vi bjöd in byggbolagen till Sundbyberg istället. Representanter från alla byggbolag var på plats, och vi fick ut det vi ville utan åka.

Även oppositionsrådet Jesper Wiklund (V) uttrycker viss tveksamhet mot resan.

– Det känns lite onödigt att det är så många som åker, säger han.

Resan för de sju politikerna och tjänstemännen, inklusive kost och logi, beräknas kosta 170 000 kronor. Väl spenderade pengar, enligt kommunstyrelsens ordförande Mikael T. Eriksson. 

– Vi åkte för att marknadsföra vår stadskärna. För att få investeringar från byggföretagen måste man träffa människor, säger han.

Mikael T. Eriksson delar inte Jonas Nygrens uppfattning om att samma resultat kan uppnås hemma i Sundbyberg. 

– Vi upplevde att mässan var produktiv. Sundbyberg är en av länets snabbast växande kommuner och vi hade all anledning att åka dit. Vi bjuder också in byggbolagen till Sundbyberg, men vi åker på mässan också. Sundbyberg har höga ambitioner för bostadsbyggande med unika projekt som nedgrävning av järnvägslinjen, säger han.

Den årligen återkommande mässan MIPIM vänder sig till kommersiella fastighets- och investmentbolag och är Europas största av sitt slag. Vilka resultat resan kommer att ge återstår att se.

– Vi har inte fattat några beslut sedan vi kom hem, men det finns intresse bland investerare om att bygga nya idrottshallar. Vi har också visat upp detaljplaner på den nya stadskärnan i Sundbyberg, säger Mikael T. Eriksson.

MER Om mässan

Marché international des professionnels de l'immobilier, MIPIM, är en årligen återkommande fastighets- och investerarmässa i franska Cannes. Syftet med mässan är att föra samman utvecklingsprojekt och kapitalkällor.

Mässan är Europas största av sitt slag. År 2015 hade den drygt 21 000 besökare från 89 länder.

Sju politiker och tjänstemän från Sundbybergs kommun deltog på mässan. Resan beräknas kosta 170 000 kronor.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Öppningen av bron försenas – igen

Nyheter Datum flyttas på grund av ritningsstrul Redan i augusti var det tänkt att bilarna skulle få börja rulla som förr på Bällsta bro igen. Det är gamla nyheter, nu är budet den 22 november.onsdag 20/10 12:04

Tvärbanans Kistagren nära en miljard dyrare än beräknat

Nyheter Dessutom är projektet nästan två år försenat Tvärbanans cirka åtta kilometer långa utbyggnad mellan Norra Ulvsunda och Helenelund spräcker budgeten med 969 miljoner kronor.fredag 15/10 14:08

Coronarapport: 61 nya fall i Solna och Sundbyberg

Nyheter Antalet smittade på en fortsatt låg nivå Under vecka 40 konstaterades 39 respektive 22 nya fall av coronafall i Solna och Sundbyberg. Det visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten.torsdag 14/10 16:09