Nya skolor, förskolor och idrottshallar invigs i Sollentuna

Den närmaste tiden invigs ett helt gäng nya byggnader i Sollentuna – inte mindre än tre skolor, två förskolor och två idrottshallar. Först ut är Tegelhagens skola, förskola och idrottshall som har formell invigning på torsdag, den 27 augusti.

  • Publicerad 06:42, 23 aug 2020

– Det är kul att se våra nya moderna hallar stå färdiga och att vi kan erbjuda  Sollentunaborna fler möjligheter till idrott och aktivitet. Det ska vara lätt att ha en aktiv fritid i Sollentuna, säger Eva Wiström, förvaltningschef på kultur- och fritidskontoret.

Tegelhagens skola och förskola, plus en ny idrottshall, invigs den 27 augusti. Foto: Sollentuna kommun

Ny hall även i Töjnaskolan

Den andra nya idrottshallen ligger även den i anslutning en av de nya skolorna, Töjnaskolan, och båda invigs den 17 september.

Töjnaskolan blir stor, treparallelig F–9. Foto: Sollentuna kommun

– Samarbetet med utbildningsnämnden är mycket viktigt för att se till helheten och stärka barn- och ungdomars rörelsebehov också under skoltid, säger Magnus Ramstrand (KD), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Invigs i litet format

Dessförinnan, den 3 september, invigs Gärdesskolan där eleverna kan ha idrott i idrottshallen i Edsberg. Det kommer också att finnas ett rörelserum på skolan, för elever i lågstadiet.

Gärdesskolan blir en tvårarallellig F–9-skola, plus att Mallas förskola ryms i byggnaden. Foto: Sollentuna kommun

Ytterligare en tillställning blir det den 25 september då Mallas förskola, som har flyttat in i den nya Gärdesskolan, invigs.

Alla invigningarna kommer att hållas i litet format med anledning av coronapandemin.

Fakta

Fyra invigningar inom en månad

Den 27 augusti invigs Tegelhagens skola, förskola och idrottshall på Skogstorpsvägen 70. Skolan och förskolan som har anor sedan 70-talet har i dag totalt drygt 750 barn.

Den 3 september invigs Gärdesskolan på Malla Silfverstolpes väg 2. Den har byggts för att rymma två parallellklasser från förskoleklass till årskurs 9, plus förskoleverksamhet.

Den 17 september invigs Töjnaskolan och idrottshall, på Sveavägen 55, med utrymme för tre parallella klasser från förskoleklass till årskurs 9.

Den 25 september invigs Mallas förskola som har flyttat in i Gärdesskolans nya lokaler på Malla Silfverstolpes väg 2. Till hösten kommer det att finnas plats för 100 barn.

Källa: Sollentuna kommun
Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27

Rekordmånga skjutningar i Stockholm 2020

Nyheter Sollentuna bland de absolut hårdast drabbade Förra året var det rekordmånga skottlossningar i Stockholms län. Hårdast drabbat var Järva med 22 skjutningar, men LPO Sollentuna ligger inte långt efter med 20.torsdag 21/1 14:00

Snart kan 70-plussare få vaccinet i armen

Nyheter Så vet du när det är din tur Många väntar nu ivrigt på att få vaccinera sig mot covid-19. Men hur vet man när det är ens tur och hur man bokar en tid? Vaccinsamordnaren Magnus Thyberg om hur, var och när stockholmarna får...torsdag 21/1 12:24