Illusion. Så här är det tänkt att se ut i Arninge i framtiden. Foto: Illustration

Nya shoppingklustret i Arninge - så blir det

Byggnaden där Coop idag ligger kommer att förvandlas genom renovering och utbyggnad. Ett antal nya butiker, parkeringsgarage och nytt resecentrum är det som väntar.

  • Publicerad 11:32, 27 nov 2018

Till höger om det hus som Coop ligger i är bygget redan igång. Här ska en utbyggnad bli till, samtidigt som den äldre byggnaden med bland annat Coop och Systembolaget i ska totalrenoveras.

Totalt blir det en byggnad på cirka 34 000 kvadratmeter som ska rymma cirka 14 butiker i varierande storlek.

– Det blir med egna entréer. I huvudsak blir det lite större butiker, säger Jan Björk,  pressansvarig på Trophi Fastighets ab.

Dessutom ska det också bli ett nytt resecentrumet i anslutning till byggnaden. Där går sedan en bro över motorvägen till tågstationen.

Blir infartsparkering

Nedgrävt under huset kommer det dessutom att byggas ett parkeringsgarage för cirka 200 bilar, sedan blir det ytterligare en del i markplan.

– Totalt är det ungefär 1000 parkeringsplatser, där cirka 400 är för de som pendlar som behöver stå lite längre tid, säger Jan Björk.

Vilka 14 butiker som ska öppna är inte helt klart, men enligt Jan Björk handlar det om stora kända kedjor.

Men det kommer vara ganska dagligvaruankrat. Vi kommer ha livsmedelbutik och Systembolag som ett viktigt ankare, säger Jan Björk.

– Nybyggnaden blir kvar senast 2020. Då flyttar vi över de befintliga hyresgästerna och så bygger vi om den gamla delen.

Arbetet startades under november och skall i sin helhet vara klart i början av 2021.