Just nu säljs ett attefallshus i Sunby — ­tillsammans med en bil. Foto: Mostphotos/Robert Johansson

Nya säljknepet: köp hus och få bil på köpet

Det är inte varje dag ett nytt hem innebär en ny bil. För att locka köpare säljs nu ett hus i Sundby — med en bil på köpet.

  • Publicerad 16:49, 28 mar 2018

Efter Black friday-rea på bostadsrätter, fri andrahandsuthyrning och "homefulness" (bostadsannoser i form av mindfulness-ljudspår). Nu säljs ett hus i Sundby där köparen får en bil på köpet. Huset annonseras som ett "minihus" med en "minibil".

Även om det inte är ett vanligt knep för att sälja en bostad, är det inte första gången det händer. Redan 2013 när mäklarna hade svårt att få lägenheterna i Hammarby sjöstad sålda användes cyklar och bilar för att locka köpare.

– Det handlar om att tilltala kunderna och vad de vill ha, säger Christian Göransson, mäklare på Fastighetsbyrån, som säljer "minihuset".

Vem står för bilen?

– Bilen är förbetald av byggherren själv. Den som köper huset får bilen utan kostnad i tre år. Det fungerar precis som med annan privatleasing, efter de tre åren lämnas bilen tillbaka.

Huset är ett attefallshus som endast får ha en byggyta på 25 kvadratmeter. En regel huset inte bryter mot – trots att boarean är 40 kvadratmeter. Och det är inte första gången mäklaren får frågan om husets storlek.

– Många frågar om det, men det är skillnad mellan byggytan och boarean. Boarean är inte begränsad utan är den yta som de boende kan röra sig på.

Mäklaren Christian Göransson tror att huset passar för de som letar lägenhet.

– Vem som helst kan flytta in här. Man får mervärde här och saker som man inte får i en lägenhet, plus en bil, säger han, men vill understryka att det inte handlar om ett sätt för mäklaren att sälja bostaden – eftersom det är byggherrens initiativ.